Konsten att ha en alldeles egen brunn.

Det gör mig super duper glad att kunna berätta att.... Vår brunn krånglar... Igen. För ovanlighetens skull alltså vid denna tid på året. Detta betyder att det inte riktigt går att spola som det ska och borde utan det är lite som rysk roulette faktiskt. Jag kan räkna ut åtminstånde två tillfällen man gärna vill att innehållet i den fina vita porslinsgrejen ska försvinna.

Som tur är har jag en ängels tålamod och efter cirka en timmes anstängningar, och utan att lyckas svämma över badrummet är allt åter igen som det borde vara.


Barabing barabong.


Here comes the bribe....

Markus hade med sig The proposal.


Quite funny actually. Slutet kunde man ju självklart inte lista ut i förhand. Tyvärr var det just så som Lillan sa. Det kändes som att det saknades något när det var slut. Någonting är alltså fortfarande obsevarat av Janssons släktet.


Vad ska du göra ikväll..?

Det finns en fråga som jag fruktar mer än något annat.
- Ska du göra något i helgen/ikväll?

Speciellt när denna fråga ställs av min kära far. Min standard reaktion har blivit att först vara tyst i va 10 minuter och försöka tänka ut något jag bara måste göra. Eftersom jag ofta misslyckas med detta får jag sedan helt ärligt svara.
- Det beror på vad du vill att jag ska göra..

Igår fredag kom denna fråga och jag tänkte shit. Som tur var ville han bara att jag skulle hjälpa mamma städa farfars hus. Under tiden jag var där fick jag ett medelande från repet som frågade om jag ville komma över och titta på film efter hon slutat jobba. Det ville jag självklart som den filmoholic som jag är och har blivit.

Dessa tre filmer blev det iallafall...



Ghost of girlfriends past.
Jag gillar Jennifer garner och denna film var hyfsad och till och med lite rolig.



New in town.
Lite lam. Skrattade kanske två gånger under filmens gång. Sett sämre filmer men.. nej, jag vill nog inte se den igen.


Sist men inte minst!



Confessions of a shopaholic!

Det blev lite pinsamma stunder och jag var tvungen att lämna rummet men men. Så kan det bli ibland, haha.

Nu ska jag snart knata hela vägen till Lillan för kusin Markus kommer snart över och ska kolla film med oss haha. jag kan aldrig få nog! WOHO!

My name is Joanna, and I'm a filmoholic!

see yaa!


Varning, Floder av dreggel kan förekomma.

Joanna är fortfarande helt borta i gårdagen. Jag vill ha en alldeles egen liten varulv som är vettlöst förälskad i mig och som kan springa runt utan tröja oavsett väder.


 

Joanna: Den där varulven får gärna krypa ner i min säng.
Sara: Min med.

Därefter drägglade vi ikapp. jag dregglar fortfarande.

Inte ens att nya hp filmen äntligen kommit kunde ändra något. Synd för jag hade faktiskt längtat efter den filmen och nu blev den bara en b-film helt plötsligt. Dessutom är inte varulven grårygg riktigt samma sak som i New Moon. (bara jag som tänkt på det?)

Så nu när jag varit på bio känner jag en stor lust att bara fortsätta gå och gå och gå. På bio alltså. Jag vill se en den ena en den andra.
2012, the ugly truth, och.... ja säkert många fler om jag ids titta.

Nu ska jag gå och nalla en cola så sockerbalansen återställs.

Bing bong brännbollsträ!

Nymåne - team Jacob has landed!

Sara och Joannas guide... 10 sätt att irritera folk på en biograf.
1. Gå på new moon, säg att Edward är ful.
2. Håna honom för att han är vampyr.
3. Skratta hysteriskt i 10 minuter bara för att du inser att han har röda läppar.
4. Ett ännu bättre sätt är att under ett känsligt ögonblick i filmen börja skratta för att den som sitter bredvid dig säger något som - Men vaddå, tror att han är cool för att han kan lysa i solen. tönt.
5. Skrik desperat NEJ när huvudpersonen väljer helt fel person.
6. Skratta åt tjejen framför som irriterat vänder sig om för att blänga.
7. Glöm ej att viska är absolut förbjudet. prata i normal samtalston under hela filmen. Höj rösten om det känns som att hela salongen inte hör dig.
8. Berätta att så där var det absolut inte i boken.
9. Berätta hur det hela kommer sluta för alla andra.
10. Konstatera att tvåan var bättre för att Edward var med så pass lite i den.





Filmen börjar.

Sara- Det där är en måne..
Joanna - nej? är det sant. Vilken tur att jag har dig som kan berätta sånt för mig.
sara- ja..


Team Edward eller team Jacob?

02:48 och ljusare tider nalkas?

Idag skuttade jag upp som en livlig iller när klockan ringde klockan två! Lite skillnad från igår men nu har jag tänkt lite och har kommit på att det kan eventuellt bero på följande saker.

1. jag sov denhär natten till skillnad från den första.

eller

2. Jag kom hem 16:10 och efter att ha ätit min halvuppvärmda matlåda (lasagne) hemmifrån skulle jag ta en powernap från 17 till 18. Vaknade klockan 19 och bestämde mig för att det inte var någon idé att vakna till över huvudtaget! gick sedan och drog täcket över huvudet.

Så här sitter jag och har 9 härliga sovtimmar bakom mig! Lööveli!

Nej, nu får jag väl sätta på mig ett par brallor, dra på ansiktet och rensa näsan innan nästa lööveli dag på jobbet börjar. Sista dagen med handledare sen får jag stå själv tills tristessen tråkar till hägringarnas undergång.


See you!

tidiga morgonen vandrar vi hem, som i en sång om förväntan från skolavslutningen.

Jag har precis tittat på busstidstabellen till arlanda. Det är inte det att jag inte uppskattar mitt nya jobb, faktiskt så är jag jätteglad att jag har fått denhär chansen. Väldigt tacksam till och med. Men alla som känner mig kan ju berätta hur jag känner för mornar. Och bussen går 0405. Grattis till mig. Från stan då alltså. Sen måste vi räkna tiden det tar för mig att komma till stan, and keep in mind.. stadsbussen har INTE börjat gå vid den tiden. Jag klappar mig själv på axeln och tänker.. Hallelujah moment!

Ytterligare några bilder

Från Skräckdagen Halloween.. Jag har tyvärr inga egna bilder men lånar dessa av Repet. Jag hoppas hon ej tar illa upp.

Dagen efter halloween hände något mycket märkligt. Jag och murre vaknade nämligen av att gardinstången lossnade  och slog ner en blomkruka. Och dagen efter en fest, vem tror på den storyn då?? Ja Repets mamma verkade lite skeptisk och när jag berättade för diktatorn verkade han inte heller tro på de. Aja, vi vet iallafall sanningen... Eller gör vi det?



Här har vi Repet Och hennes Sladermackan.



Murre var en Kissakatt. ( Fråga mig inte vad hon håller i, jag grubblar mig fördärvad här!)



Cizzi och jag.


Dagen D har kommit och gått...

Är hemma igen nu och har jobbat sista veckan hos grabbarna. Sista veckan gick hyfsat bra för de rått hatande människorna.

När man kom ner på torsdagsmorgonen stod CH i hallen och väntade. Efter att ha börjat fixa med kylväskan kunde han inte hålla tyst längre.
- Ska du int titt i hinken?
- Vaddå, har ni fångat en till råtta?
- ja! (ler lyckligt)
- Var den stor?
- Nja, mittimellan (visar mellan fingrarna).
- Men då är det väll inget att se, avslutar jag och går in i köket.

 Någon minut kommer även Lillan ner för trappen..

CH: - Titt i hinken, titt i hinken, titt i hinken... (låter som ett barn som hittat något roligt).
Lillan: - Nej! aldrig!

Denna vecka blev det sammanlagt 3 råttor vilket betyder 6-0 till bolibompa gänget och jag önskar dem fortsatt jaktlycka!




Denna söta lilla mus var offer nummer ett för pojkarnas blodtörst!
CH har som hobby att knäppa kort på alla offer, denna med lillans kamera. Hon blev helt förskräckt när hon kollade igenom bilderna. Självklart fick Moi skulden av någon konstig anledning!

Nu är faktiskt tomten vaken....

CH - Den jävla råttjäveln.
Lillan - Man får inte svära nu för nu är faktiskt tomten vaken.
CH- Tomten tycker inte heller om råttor.
Lillan - Tomten är bättre än gud för tomten gycker om ALLA barn..
CH - Inte värmlandstomten, han hatar råttor.
Lillan - Har ni en egen tomte ni då?
CH - Ja, det borde finnas fler av honom.


Vi är alltså tillbaka på denna hjärtliga Lantgård och jagar råttjäveln igen. Kul Jul och god natt på er.


Nya vänner blir snabbt inga vänner...

Idag fick jag ett sms som jag blev väldigt konfunderad över..

"Du vet när vi var på lelleträffen visst höll jag på med en kille som hette tore då? som kom från eskilstuna? haha"

Dåru, började mina små grå tänka övertid då smset kom från ett nummer jag inte hade inlagt. Förklaringen kom snabbt efter dock så jag behövde inte vara förvirrad alltför länge.

"Sorry, skicka fel, haha"

Och jag som trodde jag hade missat något, men nej nej. Jag menar Tore är ju nästan fulare en torsken Torsten, men så kul fick vi ej ha det. Så jag fick snabbt knalla tillbaka till mitt liv som kompislös.

kompislös men ej byxlös, vill bara påpeka det!


kriget trappas upp...

I torsdags morse när vi åkte från Lantgården så var det inga glada leenden som lyste utan dystra, hämndlystna miner. Den fina nya råttfällan som skulle vara tvärsäker (och som dessutom kostade 140 kronor) hade med berått mod låtit rättjäveln tagit osten. Vilken skam.

Claes ringde Diktatorn i fredags och sa att han hade letat fram en gammal hederlig råttfälla som man på något vis dränker råttorna med. Nu jävlar. CH pratar om att sätta upp en webbkamera så att han ska få reda på hur rättjäveln gör för att gång på gång sno osten. Lycka till med det CH säger jag.

Igår var Jag med Repet till Murre och Andreas och spelade spel. Det var riktigt roligt även. Vi spelade ett spel där man ska förklara ett ord med andra ord. Då upptäkte vi att vi inte riktigt har samma referens ramar. Jag förlorade hela tiden. skam skam på torra land land.

Vi spelade även Buzz och bowling med wee. Det gick inte så bra det heller även om jag vann en omgång på Buzz. Klappar mig lite på axeln. Synd om mig som är dålig förlorare.

Spelade Geni med mamma idag också och blev utklassad även där. Det är inte lätt när det är svårt inte. Det kan jag säga er!

ps...

En ny sorts råttfälla har inhandlats för att snärja lilla Jerry... Pojkarna verkar tro på det iallafall. Lillan är förtvivlad och jag är nog mest skeptisk, den såg inte förtroende ingivande ut tycker jag..


Ds...

Kalles grus och grejs

Pappa- Vad är fnugg?
Jag (tittar mig omkring - Det är typ det som vi har nu..
Pappa- Men jag skrev ju att det snöar....
Jag - Jaha...
Pappa ser sig besviket omkring och upprepar- Fnugg..
Jag- ja, men vill du att det ska snöa så kan vi säga att det snöar.
Pappa(muttrande)- fnugg.....

Stackars lilla Jerry

När man kommer hem till den lilla lantgården efter en lång arbetsdag är nästan det första man hör CH som säger - Råttjävel!

Ni som inte bott i detta hus kan försås inte veta att ett krig har inletts. Det började redan förra veckan, och det är blod de vill se, tro mig.

Förra veckan tog vi tre i råttfälla, sen när vi kom tillbaka i söndags laddade Diktatorn (pappa) om fällan och osten har nu försvunnit. Åter igen idag vill säga. Tredje gången denna vecka. Därav råttjäveln. de har insett att det måste vara en riktig badare och inte en liten muselilus. Nu kommer antagligen drastiska åtgärder att vidtas.

Nyduschad med rosa slingor i håret? vem kan önska något mer?
jo, jag. Smörgåstårta! Mumma..

Ses när vi ses era apor.

Snabeldrake till räddning!

Dagens ord: Snabeldrake. Trodde jag skulle avlida när jag anlände till lantgården där vi bor när vi jobbar.
Lillan (syster) konstaterade att CH hade många döda flugor i sitt rum. - Ja, det börjar bli dags att ta fram snabeldraken, säger han då.
Snabeldrake? Ja en dammsugare alltså. Dessa värmlänningar!

Har även fått med oss en liten bit av civilisation. Lillan har köpt en bärbar dator med dångel såm vi kan ta med oss. WOHO!

Nu är det smörgåstårta som gäller!

Tjing tjong i jordgubbslandet!


Karamellfärg och svarta naglar.

Wihii!
Har nu klarat de två prov man måste klara för att kunna jobba på arlanda. Klurigare en vad jag hade föreställt mig absolut! Men du är det gjort och jag klappeliklappar mig själv lite granna på axeln.

Halloween igår tyckte jag var kul. Full och glad som en ragglande.. ja, något.  Dock kan det tydligen ta någon vecka för den röda karamellfärgen att försvinna från håret. Men det är ett senare problem.

Nu ska jag skrubba mig ren som en älg!
see you!


RSS 2.0